hayaller…

|

   Rüyalar, hayal kurmak… Her insan için bir içgüdüdür hayal kurmak. Herkes hayal kurar; evler, arabalar, sevgililer, işler, yerler ise bir insanın hakkında hayal kurabileceği milyonlarca şeyden yalnızca birkaçı, fakat en yaygın olanları.

   Hayallerimiz her zaman sahip olduklarımızın ilerisindedir ve hatta çoğu zaman yaşamımız boyunca gelebileceğimiz en uç noktanın bile ilerisindedir.

   Hergün internette, gazetelerde, dergilerde vb. başkalarının esinlenmesi, ilham alması için yüzlerce, belki binlerce başarı hikayesi yayınlanıyor. Fakat hiç düşündünüzmü, tarih boyunca milyarlarca insan kendi rüyalarını gerçekleştiremeden, kendi başarı hikayelerini yazamadan tarihe karışıyor.

   Ayrıca günümüz insanlarının çoğu hayaller ve hayal kurmak hakkındakı en önemli gerçeği unutuyor;

   Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu, uyanmaktır, diyor Paul Valery. Uyanmak, ve var gücünüzle çalışmaya başlamak.

   Yukarıda bahsedilen başarı hikayelerini okumak ne kadar ilham verici olsa da, pratikte hiçbir işinize yaramıyor.

   Bir rüya uğrunda çalışmak, o rüyanın gerçek olmasını garantilemese de izlenmesi mecburi bir yol. Hatta rüyanız şansla gerçekleşse bile. Böyle bir durumda sadece sizin rüyanız için çalışanın kim olduğunu bilmezsiniz o kadar.

   Fakat hayalinizin uğrunda çaba harcarken, herşey ters gitse bile, ayakta durmalısınız. “Bir kez daha denemeliyim” deyip devam etmelisiniz. En azından bir yerlerden başlamak zorundasınız. Unutmayın; Binlerce kilometrelik bir yol, birkaç adımla başlar.

                                           Ümit Selahattin ÖNER

1 comments:

Anonymous said...

Noooo! Engliiiish :(